Wolky


Wolky is een oer-Hollands familiebedrijf dat sinds 1982 een uitgebreide collectie damesschoenen heeft opgebouwd: van sandalen, schoenen en pumps tot klompjes en laarzen. Voor heren is daar een speciaal label aan toegevoegd: Cloud 9.
Tot ver buiten de landsgrenzen heeft Wolky een goede naam opgebouwd en met meer dan tweeduizend verkooppunten wereldwijd vinden de schoenen hun weg naar consumenten van alle denkbare nationaliteiten.
Wolky vindt het belangrijk om maatschappelijk betrokken te zijn en steunt daarom diverse goede doelen: de Ride for the Roses, Mamita, Up4Us en de Leontien Foundation.
Via Teun, de zoon van vrienden van Wolky-directeur Anthony Diks en zijn vrouw Ingeborg, kwam Wolky in aanraking met de aandoening Spina Bifida. Anthony en Ingeborg zagen tegen welke uitdagingen Teun en zijn ouders oplopen en hoe zij dit oplossen. Teun is een vrolijk, lief en spontaan jongetje dat niets liever wil dan spelen en plezier maken met zijn vriendjes, iets wat de ene keer beter gaat dan de andere keer.
De gedachte van Anthony en Ingeborg: we hebben een gezond bedrijf en twee gezonde kinderen, kunnen wij niet iets terug doen? Het resultaat is de Spibi Foundation: een stichting die kinderen met de ziekte Spina Bifida en hun ouders wil helpen. Anthony en Ingeborg maken hierbij gebruik van het uitgebreide netwerk dat ze in de loop der tijd hebben opgebouwd en kunnen zelf richting geven aan de bestedingen.