Huif voor Vido's bakfets

KLEINE DOORZETTER
 
Vido is 3 jaar en heeft Spina Bifida. Hij is een ontzettend lief jochie en een kleine doorzetter, maar hij heeft helaas veel klachten. De Spibi Foundation heeft getracht het hem en z'n ouders iets makkelijker te maken in de vorm van doelgerichte en praktische hulp: een huif voor z’n elektrische rolstoelbakfiets. 

DROOG ONDER DE HUIF
Vido's ouders hoorden met 20 weken zwangerschap dat Vido spina bifida had. Hier schrokken ze uiteraard enorm van maar toch hadden ze hadden alle vertrouwen in zijn toekomst. Zijn ouders besloten in overleg met de artsen voor foetale chirurgie te kiezen. Dit betekent dat de artsen de buikwand van de moeder open maken en vervolgens via een kleine opening in de baarmoeder de operatie op de foetus uitvoeren om het ruggetje al voor de geboorte te sluiten. Een erg risicovolle operatie, maar ook een operatie die ervoor zorgt dat verdere schade aan de opengestelde zenuwen van de rug wordt voorkomen.

Helaas werd één van de risico’s na de operatie werkelijkheid en na een zwangerschap van 28 weken werd Vido via een spoedkeizersnede geboren. Na meer dan 3 maanden ziekenhuis is hij thuisgekomen. 
Helaas heeft Vido veel klachten. Zo heeft hij een hydrocephalus (waterhoofd) en een drain in zijn hoofd om overtollig hersenvocht af te voeren. Allebei zijn heupen zijn volledig uit de kom en hij is verlamd vanaf z'n knieen naar beneden.
Verder moet hij dagelijks worden gespoeld en gekatheteriseerd, draagt hij beugels om zijn benen en is hij buitenshuis grotendeels afhankelijk van een rolstoel.
Via de gemeente hebben ze vorig jaar de beschikking gekregen over een elektrische rolstoelbakfiets, waar de rolstoel van Vido ingereden kan worden en ook nog ruimte is voor zijn broer Pipp en zusje Djix. Het is voor hem een heerlijk uitstapje om samen met zijn broer en zusje vervoerd te worden in z’n elektrische rolstoelbakfiets, maar met regen is dat toch net iets minder prettig. Bovendien verdraagt Vido geen muts op zijn hoofd, dus een huif was een voorwaarde die helaas niet door de gemeente werd vergoed. De Spibi Foundation bood Debbie en Franke, de ouders van Vido, een huif aan voor de elektrische rolstoelbakfiets, zodat ze er ook op uit kunnen gaan als het buiten niet zulk mooi weer is. Een aanbod dat ze simpelweg niet konden afslaan. Het feest was compleet voor Vido toen er behalve de huif ook nog een mooie folieballon met daarop de slang van de Spibi Foundation werd bezorgd.