Loopfiets voor Julian

 

Julian Hendriks is 9 jaar oud en heeft Spina Bifida L4/L5.  Artsen hadden bij de geboorte niet gedacht dat hij zou gaan lopen en als het zou gebeuren was het alleen binnenshuis. Maar het gaat heel goed, Julian kan goed lopen met spalken en doet aan verschillende sporten. Hij is nu zelfs begonnen met aangepast snowboarden bij de Mentelity Foundation. Dit jaar staat hem in juni een grote operatie te wachten. Zijn rechtervoet wordt operatief recht gezet. Daarna wacht hem nog een revalidatie van ongeveer 5 maanden, maar gehoopt wordt dat lopen nog beter zal gaan en dat Julian minder last heeft van pijnlijke drukplekken in zijn spalken.

Julian zit op een gewone basisschool in groep 6.  Hij is een heerlijk joch dat denkt in mogelijkheden. Hij gaat 1 keer per week naar de fysio voor loopbandtraining, hij zwemt 2 keer in de week, hij skiet en sinds kort snowboardt hij. 

Een aantal jaren geleden heeft een arts aangeven dat de loopfunctie voor Julian zou verdwijnen. Echter, na verschillende onderzoeken blijkt dat hij met de juiste begeleiding nog een tijd zal kunnen lopen. Een rolstoel is niet gewenst door angst voor onderbelasting en het ziet er ook voor Julian gelijk zo gehandicapt uit. Als hij op schoolreis gaat of een uitje heeft naar bijvoorbeeld een pretpark maakt Julian gebruik van een loopfiets. Daarmee blijft hij bewegen en ontlast tegelijkertijd zijn knieën. 

Julian had een nieuwe loopfiets nodig die helemaal op maat gemaakt moet worden. De Spibi Foundation heeft hieraan een steentje bijgedragen. Julian is erg blij dat hij met deze loopfiets voor het eerst mee kan doen aan de avondvierdaagse op school. De loopfiets betekent veel voor de hele familie doordat Julian nu op gelijk tempo zich kan bewegen. Ook op school of met vriendjes is hij niet meer de langzaamste waardoor zijn beperking steeds minder opvalt.

 Spibi Foundation heeft de loopfiets mede mogelijk gemaakt en we wensen Julian er veel plezier mee!