Op weg naar Praag

Hallo! Mijn naam is Rogier Croes, ik ben 30 jaar oud en heb spina bifida aperta. Misschien ken je me al van het interview dat ik heb gehad met de Spibi Foundation. In augustus 2016 ga ik samen met mijn rolstoelhockeyteam deelnemen aan het grootste Europese toernooi voor clubs. Maar spina bifida en trainen voor zo'n belangrijk en groot toernooi, hoe doe je dat? En hoe ga je dat überhaupt combineren met je werk en je sociale leven. Dat wil ik aan de hand van deze blogs aan jullie vertellen en hopelijk kan ik hiermee veel mensen inspireren om altijd je droom achterna te gaan!
 
Als achtjarig jongetje ben ik begonnen met rolstoelbasketbal. Basketballen deed ik altijd samen met mijn broers buiten en het leek mij dan ook een gave sport om te gaan spelen. Het nadeel was alleen dat de jongste speler 23 jaar oud was. Hierdoor waren de trainingen lichamelijk erg zwaar en had ik weinig aansluiting. Na een korte periode besloot ik dan ook om iets anders te zoeken. Want sport heeft mij altijd al getriggerd.

 
 
Via school leerde ik de sport rolstoelhockey kennen. Dit vond ik zo gaaf dat ik besloot om een keer mee te gaan trainen bij toenmalig sportvereniging "Kameleon" in Den Haag. Sindsdien is rolstoelhockey mijn grootste passie. In de afgelopen 22 jaar ben ik meerdere malen bekerkampioen geworden, Nederlands Kampioen en ben ik al vier jaar geselecteerd voor het Nederlands Rolstoelhockey Team. En dan volgt nu My Road to Praguewheelopen....!!!

Column 1: Combinatie werk en topsport
 
Zoals ik in de vorige column al even aanhaalde: “werk, topsport en daarnaast ook nog een sociaal leven hebben is iets wat heel lastig te combineren is”. Ook voor mij blijft dit soms nog erg lastig, maar ik denk dat ik nu wel een redelijke balans heb gevonden voor zover dit momenteel mogelijk is.
Ik werk nu ruim een jaar bij Bakker en Luyt, een tussenpersoon voor verzekeringsmaatschappijen. In het begin was dit heel zwaar. Van thuis zitten naar een fulltime 40-urige werkweek was zo’n grote overstap. Het is een overstap waarop ik mij ook heel moeilijk kon voorbereiden. Maar werken is wel iets waar ik heel veel plezier in heb en je krijgt er na enige tijd een ritme in waardoor het steeds makkelijker wordt. Lees meer....

Column 2: Sporten is goed voor lichaam en geest 

Je hoort het overal, sporten is goed voor zowel lichaam als geest. Nou ik kan jullie zeggen dat ik daar inmiddels wel het levende bewijs van ben. Ondanks mijn oh zo drukke schema moet ik echt tijd vrij maken om te gaan sporten, want dit heeft zo’n grote invloed op mijn leven.

Ik zal even beginnen met uit te leggen dat het een tijdje lichamelijk wat minder goed met mij ging. De mensen om mij heen hebben dat denk niet eens echt gemerkt. Ik sta super positief in het leven, ‘Het komt wel goed’ zeg ik altijd. Dit heeft me wel echt door deze tijd heen geholpen. Lees meer.....