Dankzij een gulle
Rolstoelbus voor Sjoerd
Dit is Sjoerd, 21 jaar en student aan een para veterinaire opleiding . Vanwege spina bifida en hyperflex gewrichten kreeg Sjoerd steeds meer pijn en chronisch overbelaste schouders en leek hij zelfs met zijn opleiding te moeten stoppen. Wij zijn blij dat we hebben kunnen bijdragen aan de aanschaf van een rolstoelbus. Deze bus heeft Sjoerd zelfstandig gemaakt, zorgt dat hij pijnvrij is en weer positief naar de toekomst kijkt.

Het resultaat:

Sjoerd heeft

geen pijn meer

Sjoerd is een actieve jongen die een para veterinaire opleiding volgt bij Helicon in Nijmegen. Een prachtige stad, maar ook eentje met veel heuvels, hellingen en ongelijke straten. Een crime voor een rolstoeler, want het vraagt veel om daar met een handrolstoel overheen te bewegen. Helemaal voor Sjoerd, want naast zijn spina bifida heeft hij hyperflex gewrichten.

In combinatie met een handrolstoel zorgt dat voor chronisch overbelaste schouders en veel pijn. Ook krijgt Sjoerd als hij in de kou op een taxi, tram of bus moet wachten spasmen in zijn benen die zijn geluxeerde heupen in een andere positie trekken, wat een onverdraaglijke pijn geeft die alleen met een cocktail van forse pijnstillers verholpen kan worden.
Een situatie die niet houdbaar was, zo schreven zijn ouders naar de Spibi Foundation: ‘Wil Sjoerd z’n lijfelijke mobiliteit behouden op het niveau dat hij nu heeft, dan moet hij zich zo snel mogelijk onbelast gaan verplaatsen in een auto waarin de elektrische rolstoel én zijn hulphond én zijn handrolstoel in kunnen.’ Een busje dus, maar die zijn niet goedkoop.

dankzij een gulle gift

Maar dankzij een gulle gift van een groot fonds, een bijdrage van de Spibi Foundation, een gift van zijn vader en een sprokkelactie van Sjoerds ouders kwam het volledige bedrag voor een bus bij elkaar.

Het resultaat: Sjoerd heeft geen pijn meer, hoeft zelfs geen pijnstillers meer te slikken en loopt moeiteloos stage op de factulteit diergeneeskunde van de Universiteit van Utrecht, waar hij met zijn eigen auto naartoe rijdt.

Bekijk ook onze overige stories:

Het verhaal van teun

Loopfiets voor julian