Julian Hendriks
Loopfiets voor julian

Julian Hendriks is 9 jaar oud en heeft Spina Bifida L4/L5.  Artsen hadden bij de geboorte niet gedacht dat hij zou gaan lopen en als het zou gebeuren was het alleen binnenshuis. Het gaat echt super goed, hij kan goed lopen met spalken en doet aan verschillende sporten. Hij is nu zelfs begonnen met aangepast snowboarden bij de Mentelity Foundation. Wel staat hem dit jaar voor het eerst na zijn een grote operatie te wachten op 22 juni. Zijn rechtervoet gaan ze operatief recht zetten. Al met al een operatie waar hij met revalidatie wel 5 maanden mee bezig zal zijn, maar we hopen dat dit het lopen nog beter zal maken en minder pijnlijke drukplekken in zijn spalken.

Julian denkt in mogelijkheden.

Julian zit op een gewone basisschool in groep 6. Een heerlijk jong die denkt in mogelijkheden en zeker niet teveel denkt aan zijn beperkingen. Hij gaat 1 keer per week naar de fysio voor loopbandtraining, hij zwemt 2 keer in de week, hij skiet en dus snowboarden.

Een aantal jaren geleden heeft een arts ons gezegd dat de loopfunctie voor Julian zou verdwijnen maar na verschillende ziekenhuizen bezocht te hebben zijn wij van mening dat Julian best nog een tijd zal kunnen lopen met de juiste begeleiding. Een rolstoel willen wij niet omdat we bang dan zijn voor onderbelasting en het ziet er ook voor Julian gelijk zo super gehandicapt uit. Dus in geval dat hij lange stukken moet lopen, voor schoolreis of een keer een uitje met ons naar een pretpark of stad hebben wij een loopfiets voor hem. Dat gaat perfect hij blijft goed bewegen en ontlast zijn knieën. 

De loopfiets die Julian nu heeft is te klein en nu hebben wij een nieuwe loopfiets gevonden die op dit moment voor hem op maat gemaakt gaat worden. Een groot deel van de kosten is nu door de SPIBI Foundation op zich genomen waardoor wij de fiets hebben kunnen  bestellen. Julian is zo blij, want met deze loopfiets kan hij nu voor het eerst echt mee gaan doen aan de avondvierdaagse op school. Deze loopfiets betekent veel voor hem maar ook voor ons, Julian kan nu op gelijk tempo zich bewegen als wij te voet en kan zo dus gemakkelijk een hele stad of pretpark door crossen. Ook op school of met vriendjes is hij niet meer de langzaamste waardoor zijn beperking steeds minder opvalt. Wij willen de SPIBI Foundation bedanken voor deze geweldige bijdrage.

Cindy Hendriks