Rijbewijs halen
Erin gaat rijlessen

Het volgende project betreft de 18-jarige Erin, die geboren is met Spina Bifida Oculta. Met spalken kan hij ongeveer 50 tot 100 meter lopen, verder is hij afhankelijk van een rolstoel met een handbike. Zijn grote wens is om zijn rijbewijs te halen, zodat hij zijn zelfstandigheid kan vergroten. Of zoals Erin het zelf zegt: “Het halen van een rijbewijs is belangrijk voor mij, omdat het me heel veel vrijheid geeft.

Een rijbewijs geeft me vrijheid!

 Zo zijn de studies die ik leuk vind ver weg, en het openbaar vervoer is lastig met een rolstoel. Met een auto zou ik kunnen komen waar ik wil, zonder dat ik afhankelijk ben van anderen.”

Probleem: aangepaste rijlessen zijn twee keer duurder dan reguliere lessen, wat de ouders van Erin niet kunnen bekostigen. Zij schakelden daarom de hulp in van de Spibi Foundation. Dit resulteerde in een bijdrage van 1500 euro voor de rijlessen van Erin. Inmiddels heeft Erin zijn eerste rijlessen erop zitten en wij hopen dat hij spoedig het felbegeerde roze papiertje – of tegenwoordig kaartje – in handen zal hebben.