ROsanna
Rolstoeldanswedstrijd voor Rosanna
Dit is Rosanna, ze is 22 jaar, studeert rechten aan de Hogeschool van Den Bosch, heeft Spina Bifida en is haar vrije tijd al meer dan tien jaar fanatiek beoefenaar van de rolstoeldanssport.
Voor Rosanna hebben wij de deelname aan een internationale rolstoeldanswestrijd in Malta bekostigd.

Rosanna ziet de toekomst zonnig tegemoet.

Rosanna studeert rechten aan de Hogeschool van Den Bosch en is haar vrije tijd al meer dan tien jaar fanatiek beoefenaar van de rolstoeldanssport. Rolstoeldansen geeft haar heel veel plezier: als activiteit op zich, maar ook omdat ze via deze sport in aanraking komt met lotgenoten.
Met hen kan ze goed praten over de dingen waar ze in het dagelijks leven tegenaan loopt als gevolg van Spina Bifida. Rosanna heeft meerdere operaties aan haar rug en been gehad en heeft daardoor vaak in het ziekenhuis gelegen. Ook heeft ze vaak te maken met onbegrip van valide mensen, bijvoorbeeld in drukke gelegenheden waar ze in het gedrang komt met haar rolstoel en mensen haar geen ruimte geven. Ondanks deze en andere tegenslagen staat Rosanna nog steeds heel positief in het leven en ziet ze de toekomst zonnig tegemoet. Een van haar doelen: laten zien dat je met rolstoeldansen ook de top kunt bereiken! Ze wilde daarom graag meedoen aan de buitenlandse rolstoeldanswedstrijd Malta Dance Spectacular in Malta afgelopen november, maar het lukte haar ouders en Rosanna niet om dat zelf te bekostigen. Zo kwamen zij terecht bij de Spibi Foundation, die de deelname voor Rosanna heeft betaald. Op deze wedstrijd heeft ze samen met haar danspartner Kimberly een 1e plaats behaald en twee keer een 2e plaats.