sporten met julian
zwemspalken voor julian

Dit is Julian, hij heeft Spina Bifida en een paar jaar geleden heeft de Spibi Foundation hem geholpen bij het op maat maken van zijn loopfiets. Hij heeft nog steeds heel veel lol van deze fiets en gebruikt hem vaak bij excursies op school in steden en bij uitjes waar hij ver moet lopen. Zo hoeft hij niet een rolstoel. De fiets kan ook hoger gezet worden zo kan dus met Julian meegroeien tot hij uitgegroeid is.

Julian sport veel.

Hij snowboardt en doet serieus aan wedstrijdzwemmen. Hij heeft zelfs de kwalificatie behaald voor de nationale kampioenschappen op de 50 meter vrije slag in het Pieter van den Hoogenband bad in Eindhoven.

Ook op vakantie zwemt hij graag in meren en in de zee en hij doet ieder jaar mee aan een SUP-evenement van de Mentelity Foundation.

Om goed te kunnen lopen draagt Julian elke dag ortheses. Deze ortheses aan de binnenkant van leer en mogen dus niet nat worden. Heel onhandig dus bij, maar helemaal op het strand of zwemmen.

Voor Julian zijn door zijn orthesemaker waterortheses gemaakt. Die zijn van speciaal materiaal wat nat mag worden en kan hij afwisselen met zijn gewone spalken.

Door ze tegelijk met de normale spalken te maken, kon de orthesemaker de kosten beperken. Helaas oordeelde de verzekeraar dat waterorthesen geen noodzaak zijn en wilde deze niet vergoeden. In de regen fietsen is zonder waterorthesen al geen goed idee, maar Julian beleeft ook veel plezier aan zijn sport zwemmen. Daarom heeft de Spibi Foundation graag de kosten voor de waterorthesen op zich genomen.

We wensen Julian veel plezier met zwemmen!