Roman
Rolstoelbakfiets
Roman van 3 jaar is geboren in een gezin met 5 kinderen waarvan hij de vierde is. Hij is geboren met Spina bifida aperta myeolomeningocele ( open ernstigste variant ). Daarnaast heeft hij Hydrochephalus + chiari malformatie type 2.

Roman is super blij met onze nieuwe bakfiets

Roman kan helaas niet lopen en zal zijn gehele leven afhankelijk zijn van een rolstoel. Hij kan enkel staan met hulpmiddelen zoals een sta-tafel. Hij is enkel in staat om tijgerend zich voort te plaatsen en in zit positie te komen. In zijn nog jonge leven is hij al diverse keren geopereerd en hij zal zijn hele leven medische hulp nodig hebben.
Roman zijn moeder wilde graag hulp bij het verkrijgen van een vervoersmiddel om haar 5 kinderen makkelijker mee naar buiten te nemen om boodschappen te doen, ze naar school te brengen en om buiten wat activiteiten te kunnen doen met alle kinderen. Een rijbewijs heeft ze niet en de financien van het gezin zijn niet toereiken om alles met het openbaar vervoer te doen.
Romans moeder heeft anderhalf jaar hard gestreden bij alle instanties bij de aanvraag voor een e-bike rolstoelbakfiets. Spibi Foundation is blij dat we hier een steentje aan hebben kunnen bijdragen. Samn met de Gemeente Arnhem en de Dullert Stichting hebben we een rolstoelbakfiets met e-bike ondersteuning kunnen bekostigen waar het hele gezin in past!

De reactie van de moeder van Roman:

“Al met al is ons leven er zoveel beter op geworden sinds het 1e contact met u ik ben u en de Spibi Foundation eeuwig dankbaar voor uw tips en adviezen maar vooral ook de hulp bij het vinden van een vervoersmiddel. Ik heb eindelijk het gevoel niet of minder afhankelijk te zijn en meer eigen regie te hebben ons leven is zoveel gemakkelijker geworden door uw hulp! Roman is super blij met onze nieuwe bakfiets we hebben ook al een ritje gemaakt met zijn allen in de bakfiets de kinderen vonden het geweldig en voor herhaling vatbaar. Het weer zit helaas tegen maar dat mocht de pret niet bederven roman zit veilig en droog en mama fiets met liefde door weer en wind de vrijheid en het vergroten van onze wereld maakt het alles waard. We hebben er lang op moeten wachten ik heb veel telefoontjes en gesprekken moeten voeren.

Brieven schrijven aanvragen doen om dan weer met afwijzingen verder te komen stap bij stap om eindelijk na een jaar lang knokken dan toch echt de bakfiets te krijgen met hulp van maar liefs 3 partijen. Ik kan niet genoeg woorden vinden om uit te drukken hoe dankbaar ik ben voor alle hulp die ik heb mogen ontvangen. Het leven heeft ons vaak en veel tegen gezeten. Roman zijn Spina Bifida heeft de nodige zorgen en spanningen geleverd en dit vergt veel extra tijd en tijd is iets dat met een groot gezin al helemaal zeer kostbaar is. Deze fiets maakt het mogelijk dat ons allen wat meer tijd gegeven word om te kunnen ademen meer tijd om te genieten meer tijd om met heel het gezin op pad te kunnen. Ons leven is er enorm op vooruit gegaan. Op de foto zie je Roman voor zijn 1e ritje. Daarnaast een foto van alle kids met lekker kibbeling van de markt. Een van de uitstapjes die wij door tijdnood al erg lang niet konden maken. Dankjewel voor dit geschenk.”