In 3 dagen tijd
Badkamer voor Leah

Leah is een leuke gezellige meid van 10 jaar en ze heeft spina bifida. Buitenshuis is Leah rolstoelgebonden maar binnen kan ze zich met behulp van ortheses verplaatsen. Sinds 2011 moet zij naast katheteriseren ook darmspoelen.

 

Leah kan nu weer jaren vooruit in haar eigen badkamer!

Gezien de hoeveelheid tijd die dit vergt en het feit dat de gemeente geen ander passende woning kon bieden, hebben de ouders van Leah besloten om in eigen beheer een aanbouw bovenop de garage te maken met daarin een slaapkamer en badkamer voor Leah.

Helaas is gebleken dat ze voor de badkamer van Leah met de verkeerde persoon in zijn zee gegaan. Hij heeft de familie achtergelaten met een half afgemaakte en half afgewerkte badkamer. Leah heeft nooit gebruik kunnen maken van het douche gedeelte omdat het water niet afloopt naar het putje maar zo haar kamer in. Bij het toilet zat een gat in de betegeling, tegels zijn scheef geknipt, de dorpel ontbreekt, de stopcontacten zitten los, de ventilatie maakt enorme herrie, en zo zijn er nog wat minpunten.

Helaas gaf de aannemer niet thuis en weigerde hij een passende oplossing te bieden. Leah wordt dus al 6 jaar in de familiebadkamer in bad getild en daar gewassen en weer terug gedragen. Iets dat nu zij groter wordt niet meer te doen is voor haar ouders.

Daarom hebben zij de Spibi Foundation om hulp gevraagd

In 3 dagen tijd hebben Mark van H&B Bouw en Tim van Haze Elektrotechniek hun uiterste best gedaan om de huidige badkamer aan te passen zodat Leah een goed functionerende badkamer heeft. De volledige vloer is verwijderd en er zijn nieuwe tegels gelegd, dit keer met afschot en in specie gelegd. Daarnaast is er opnieuw gekit, een ombouw rondom de leidingen getimmerd, diverse steunen, handdoekenrek en haakjes opgehangen en tevens een nieuwe dorpel, stopcontacten en ventilatie geplaatst.

Wij danken H&B Bouw en Haze Elektrotechniek hartelijk voor hun bijdrage aan dit project.