BOSK
Ontmoetingsweekend

Van 30 september t/m 2 oktober 2016 vond op BIO Vakantieoord in Arnhem het allereerste BOSK Ontmoetingsweekend voor mensen met Spina Bifida en Hydrocephalus plaats. Het weekend werd georganiseerd door leden van het BOSK Ervaringsteam Spina Bifida en Hydrocephalus. Dankzij de financiële bijdrage van de Spibi Foundation hebben we mooie dingen kunnen organiseren zoals een mooie huifkartocht en het geven van een informatie-/ ontmoetingsbijeenkomst over het leven met Spina Bifida.

Het weekend stond in het teken van ontmoetingen, spel, vrije tijd en genieten met elkaar.

En dat is gelukt! Het weer was goed, de sfeer was erg goed en alle gasten, in totaal zo’n 35, hadden er allemaal zin in. Er was voor ieder wat wils; een huifkartocht, een speurtocht, kinderbingo, een beautymiddag voor de dames, een presentatie van een van de teamleden van het Ervaringsteam over haar leven met Spina Bifida en een heel gezellige en lekkere barbecue. Ook het zwemband en de bioscoop waren op vooraf gereserveerde tijden exclusief beschikbaar voor het hele gezelschap.

De aanwezige kinderen genoten van de speeltuin en alle andere leuke attracties die BIO Vakantieoord te bieden heeft. Ook vonden ze herkenning en gezelligheid bij elkaar. Ouders zochten elkaar eveneens op en zo ontstonden er mooie nieuwe contacten die wellicht ook op langere termijn heel dierbaar zijn.

Het Ervaringsteam Spina Bifida en Hydrocephalus heeft met dit weekend ontmoeting en (h)erkenning tot stand gebracht en kijkt terug op een zeer succesvol weekend. Op basis van de evaluatie van het weekend zal het ervaringsteam bekijken hoe een volgende activiteit georganiseerd gaat worden. Er zijn plannen voor het organiseren van een tweede weekend over twee jaar.

Zij bedankt alle gasten voor zijn/haar komst en de betrokken organisaties voor hun (financiële) bijdrage.